dilluns, 15 de febrer de 2010

PROTOCOL PER A LA DETECCIÓ PRECOÇ DE LA HIPOACÚSIA


El passat 15 de febrer es va presentar al Departament de Salut elProtocol per a la detecció precoç, el diagnòstic, el tractament i el seguiment de la hipoacúsia neonatal.

L'objectiu del protocol és detectar la sordesa en els nadons acabats de néixer. Un de cada 1.000 infants té una hipoacúsia greu i profunda. Si hi afegim la moderada, pot arribar a afectar 3 de cada 1.000 infants.

Amb la implementació d'aquest protocol, tots els nounats hauran de ser explorats amb la tècnica dels potencials evocats auditius automatitzats, una prova molt sensible i específica. Les maternitats disposaran d'aquest material tecnològic i comptaran amb personal amb una formació prèvia.

Els nadons als quals calgui fer el diagnòstic de sordesa, seran derivats, abans dels tres mesos, a la Unitat de Referència per a la Hipoacúsia Infantil (URHI). Posteriorment, s'iniciarà el tractament precoç de la hipoacúsia i se'n farà el seguiment amb la intervenció d'algun dels deu Centre de Recursos Educatius (CREDAS) ubicats en tot el territori.

Des del CREDAC ens complau aquesta notícia ja que la detecció neonatal de pèrdues auditives ara aprovada era una mesura molt reclamada i esperada pels col·lectius professionals, familiars i socials que ens dediquem a l'àmbit de l'audició i el llenguatge.

Descarregar el protocol per a la deteccio de la hipoacusia